IDŐPONTFOGLALÁS

ERRE SZÁMÍTHAT, HA ELLÁTOGAT HOZZÁNK

Az ellátás menete

Általános ellátás a Medilum Egészségközpontban

A Medilum Egészségközpontot gyalogosan, kerékpárral, tömegközlekedési eszközzel vagy személygépjárművel egyaránt könnyedén megközelítheti. Ingyenes parkolási lehetőség az épület közvetlen közelében biztosított.
Az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően – az ön és a személyzet biztonsága érdekében – egészségügyi intézményekben továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.
Az egészségközpont ajtaján belépve recepciónk fogadja, ahol munkatársunk készséggel segít a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges teendők elintézésében. Amennyiben időpontra érkezett, munkatársunk elkéri az iratait (személyi igazolvány, lakcímigazoló kártya, TAJ-kártya), és rögzíti az adatait. Amennyiben előzetes foglalás nélkül érkezik, munkatársunk tájékoztatja, hogy legkorábban mikor veheti igénybe a választott szolgáltatást. Ha megfelelő az ajánlott időpont, munkatársunk a neve és telefonszáma rögzítésével lefoglalja önnek az időpontot.
Az adategyeztetés után fotelben, kanapén vagy széken egyaránt helyet foglalhat, így egy esetleges mozgásszervet érintő probléma esetén is kényelmesen várakozhat. A klimatizált váróteremben halk zene szól, lehetősége van újságot olvasni és a mosdóhasználat is biztosított.
Amint a kezelőorvos készen áll az ön fogadására, szólítja, és a rendelőben megtörténik az ellátás.
Az ellátást követően a szolgáltatás díját a recepciós pultnál tudja rendezni. Készpénzzel, bankkártyával vagy egészégpénztári kártyával egyaránt fizethet (az érvényesíthető kártyákról alább, ide kattintva olvashat). Munkatársunk minden esetben diszkréten jár el, a pultnál kizárólag a végösszeg hangzik el.
Amennyiben az ellátás után várakoznia szükséges – taxit, betegszállítót vagy egyéb szolgáltatást vesz igénybe –, klimatizált várótermünkben nyugodtan helyet foglalhat.

Vérvétel a Medilum Egészségközpontban

Az általános ellátás esetében leírtak vérvétel során is helytállók az alábbi kiegészítéssel:
A recepción munkatársunk rögzíti, hogy megérkezett, az adatfelvétel azonban nem a pultnál, hanem a vérvételi helyiségben történik. Erre azért van szükség, mert az adatfelvétellel egyidőben történik a vizsgálatkérés, mely diszkréciót igényel.
Amennyiben az ön háziorvosa vagy kezelőorvosa vizsgálatkérő lapon felsorolta a szükséges vizsgálatokat, ezt a vizsgálatkérőt hozza magával, így ez alapján történik a vizsgálatkérés. Ez a lista szabadon kiegészíthető saját vizsgálati kérésekkel.
Abban az esetben, ha nincs kezelőrorvostól vizsgálatkérése, a helyszínen lehetősége van egészségügyi szakemberrel kozultálni a kért vizsglálatokról.
Az egyes vizsgálati eredmények különböző idő alatt készülnek el. A leletközlés várható idejéről a helyszínen az asszisztens tudja tájékoztatni.
Igény esetén az adminisztráció során adhat meg e-mail-címet, amelyre elküldjük a leletet. A leletek – a törvényi szabályozásnak eleget téve – minden esetben jelszóval védett, elektronikus dokumentumban érkeznek a megadott e-mail-címre. Ezenkívül személyesen is átveheti papír alapú leletét a lelet elkészültét követő munkanapokon délután 13:00 és 15:00 között. Amennyiben a leletet a beteg helyett más veszi át személyesen, minden esetben szükséges egy a betegtől származó írásos meghatalmazás. A laboratóriumi eredmények minden esetben felkerülnek az EESzT-be (felhőbe), ahol ügyfélkapun keresztüli bejelentkezéssel is elérheti azt. Szintén törvényi előírásnak megfelelően egészségügyi adatokat/eredményeket telefonon keresztül nem közölhetünk. Megértésüket köszönjük!

A beutaló szerepe

Az állami egészségügyi rendszerben bizonyos ellátások, vizsgálatok igénybevételéhez a háziorvosnak adnia kell egy igazolást (beutalót), amely igazolja azt, hogy a betegnek orvosszakmailag valóban indokolt az adott ellátás vagy vizsgálat elvégzése. Erre azért van szükség, hogy az állami egészségügyi rendszerben csökkenteni lehessen a szakrendelések terheltségét és a felesleges kiadásokat. Ezzel szemben magánegészségügyi ellátás igénybevételéhez nem szükséges beutaló – mivel a beteg maga fizeti az ellátást.

A vizsgálatkérő (lap) szerepe

Laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez a vérvételi adminisztráció során szükséges pontosan megadni, hogy milyen vizsgálatokra van szüksége a betegnek. Ehhez a háziorvos vagy kezelőorvos egy vizsgálatkérő lapon felsorolja a vizsgálandó laboratóriumi paramétereket. Magánegészségügyi laboratóriumi vizsgálat során nagy segítség a vérvételi asszisztens számára, ha a betegnél van orvostól származó vizsgálatkérő, de ha nincs ilyen, a beteg maga is kérheti a vizsgálatokat.

Kislabor, nagylabor vagy vérkép?

A vérkép fogalmát gyakran összekeverik az átfogó, általános laboratóriumi vizsgálattal. A vizsgálatkérő orvos – a diagnosztikai céltól függően – tájékozódó céllal néhány paramétert kér (kislabor), vagy a részletesebb vizsgálat érdekében több értéket vizsgál (nagylabor). A kis- és nagylabornak szinte mindig része a vérkép, ami önmagában csak a vérsejtek (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék) vizsgálatát jelenti. Ezenkívül az általános, átfogó laboratóriumi vizsgálat gyakran magába foglalja az ionok, fehérjék, vércukor, vérzsírok, vese- és májfunkciós, illetve gyulladásos paraméterek vizsgálatát is – tehát a vérkép a laboratóriumi vizsgálnak csak egy része.

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
INFO@MEDILUM.HU

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram