Medilum Egészségközpont - Debrecen
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Medilum Egészségközpont - Debrecen
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Ezúton értesítjük kedves vendégeinket, hogy Egészségközpontukban az orrot és szájat eltakaró maszk használata továbbra is kötelező!

Bőrbetegségek kezelése

Pattanásos bőr
A serdülőkor sok tini számára nagyon nehéz időszak mind a test, mind pedig a lélek jelentős fejlődésén megy keresztül. Ezt az amúgy is problémákkal teli periódust tovább nehezítik a bőrön megjelenő gyulladt, gennyes, időnként igen fájdalmas és kellemetlen pattanások. Ebben az egyébként is nagyon érzékeny korban a pattanások nagy lelki traumát jelentenek az érintett fiataloknak, sokan legszívesebben az egész világ elől elrejtenék pattanásos bőrüket. Az otthoni szakszerűtlen, nem higiénikus nyomkodás, kezelgetés sok esetben tovább ront a helyzeten. Ez az állapot kihat a mindennapi közérzetükre, teljesítményükre, jelentősen rombolja önbizalmukat.
A fiataloknál nagyon gyakran előforduló probléma a pattanásos bőr, legyen az arcon, háton, vagy éppen a dekoltázson. A kamaszokat rettentően zavarja ez a probléma, a helyzet kialakulásának oka viszont rendkívül összetett! A pattanásos bőr a hormonális változás egyik következménye, de a problémák fokozódásához az is nagyban hozzájárulhat, hogy a fiatalt lelkileg nagyon megviseli ez a helyzet: otthon, az iskolában sokat beszélnek róla, esetleg házi módszerekkel (nyomkodással, szárítással stb.) szakértelem nélkül rontanak az amúgy is nehéz helyzeten. A gondos anyuka naponta vizsgálgatja, szóvá teszi a kamasz gyerek arcán megjelenő pattanásokat, amivel szorongásait tovább fokozza.

A rendszeres SENSOLITE fénykezelés többrétű segítséget nyújthat ebben a kérdéskörben, mert a polarizált fény csökkenti a pattanások kialakulási valószínűségét, a szakszerűen, kozmetikus által kitisztított bőr apró mikrosérüléseit begyógyítja, bezárva ezzel a fertőzési kapukat, minimalizálva az újrafertőződés lehetőségét. A polarizáltfény-terápia segíti továbbá a hámosodást, a régi hegek árnyalatának halványítását, a bőr egyenetlenségeinek kisimítását.

Amennyiben a pattanásos fiatal rendszeresen jár kozmetikai kezelésre, ahol szakszerűen tisztítják ki a bőrét garantáltan sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a pattanások kitisztítása a kúraszerűen alkalmazott SENSOLITE kezeléseket követően. Azonban nemcsak a konkrét probléma megoldásában segít a fényágy, hanem a pattanások miatti stresszes, feszült, szorongó állapotra is pozitív hatást gyakorol, így máris előnyösen befolyásolhatjuk a pattanások újraképződését.
A kezeléssel együtt járhat az a jelenség is, hogy az első néhány kezelést követően a pattanások száma átmenetileg megnő. Ennek az az oka, hogy a még nem látható, de kialakulóban lévő pattanások érését a kezelés gyorsítja, azonban szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy mindez néhány napon belül átfordul gyógyulásba. Kozmetikai tisztítást követően még aznap, valamint másnap is érdemes felvenni a kezeléseket. Természetesen nagyon megkönnyíti a tisztításnál a kozmetikus munkáját, ha a tisztítást megelőző időszakban is rendszeresen SENSOLITE fénykezelést alkalmaz a bőrén.

Nagyon gyulladt, akut állapotban lévő piros, fájdalmas, pattanásos bőr kezelése nem ajánlott a Sensolite polarizáltfény-terápiával.
Amennyiben elégedett a javulással, a kedvező állapot fenntartása érdekében érdemes erre kialakított csomagunkat választania.
Pikkelysömör, ekcéma
Számos egészségügyi probléma tünete elsőként a bőrön jelentkezik. Az élet során elsőként gyakran az első életévben az atópiás dermatitisz jelentkezik, melynek vezető tünetei a viszketés, az ehhez társuló nyugtalanság, alvászavar, kisgyermekkorban az egész család életminőségét leronthatja.

A tinédzserkori formánál a fenti tünetekhez a tenyéren és a talpon ekcéma is társulhat. Az ekcéma tünetei szabad szemmel is jól láthatóak: vörös foltokkal, először nedvedző hólyagocskákkal jelentkezik, mely hólyagok felszakadva beszáradnak. Az ekcémás tüneteket viszketési rohamok kísérik. A pikkelysömör gyakori bőrbetegség, ami a bőrön jól elhatárolódó foltokban jelentkezik. Onnan kapta a nevét, hogy eleinte kis vörös foltok jelennek meg, majd idővel az elszáradt szarulemezek, mint a fejbőrön a korpa, hámlani kezdenek, a bőr pikkelyessé válik.
A bőrbetegségek (pl. pikkelysömör, ekcéma) tüneteinek megjelenését minden esetben jelentősen befolyásolják külső és belső tényezők. A stressz kifejezetten ronthat az állapoton. Hatásos lehet a diéta, a gondos bőrápolás, helyi készítmények mellett igen hatásosnak bizonyult a teljes test polarizáltfény-kezelése. A SENSOLITE a bőr hidratáltságát fokozza, ezáltal nem viszket annyira a beteg terület, a jobb oxigénellátottságnak, valamint a fokozott sejtanyagcserének köszönhetően a bőr hamarabb tud megújulni, regenerálódni. A betegségre jellemző nyugtalanság, alvászavar jelentősen javul. A SENSOLITE regeneráló, nyugtató, stresszoldó hatásával párhuzamosan a tünetek enyhülhetnek, illetve teljesen megszűnhetnek, összességében az életminőség javul. Ráadásul a szervezet ellenállóbbá válik a különböző fertőzésekkel, környezeti hatásokkal szemben.
Tudomásul kell venni azonban, hogy az összes indikációs terület közül mind a pikkelysömör mind az ekcéma az a betegség, melynek javulásához a legnagyobb türelemre és kitartásra van szükség a fényterápia során. A páciensek igen változatosan reagáltak a teljes test polarizáltfény-kezelésére. Volt olyan eset, ahol a beteg bőr lassan, de folyamatosan 40-50 kezelést követően teljes gyógyulást mutatott, ami után már csak heti 1 alkalommal igényelte a fenntartó kezelést a jó állapot karbantartására. Olyan eset is előfordult, hogy 4-5 kezelést követően erős visszaesés mutatkozott, de ezt követően elindult a javulás és szintén 40-50 kezelés után a bőr elérte optimális állapotát.

Fiatalabbaknál a gyógyulási folyamat gyorsabb, idősebbeknél lassabb volt. A SENLOLITE két fronton kűzd a pikkelysömör és az ekcéma ellen: nyugtatja, harmonizálja a stressz, szorongás, félelem okozta pszichés folyamatokat, miközben direkt módon segíti a bőr állapotának javulását is.

Foglaljon időpontot!
IDŐPONTFOGLALÁS
A technológia végül Svájcból indult világhódító útjára. A fényterápiás eszköz korábbi változatai egyes testrészeken voltak alkalmazhatóak (pl. sebek, sérülések, bőrproblémák kezelése). Ezen eszközök hatása alapján megállapították, hogy a rendszer jótékony hatással van a szervezet oxigénellátására és fokozza a vérkeringést. Az ezen eredmények és tapasztalatok alapján kifejlesztett polarizáltfény-ágy már a teljes szervezetre egységes hatást gyakorol. A biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez (például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesébe, a belső elválasztású mirigyekbe stb.) és segíti azok működését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdések merültek fel önben a szolgáltatásainkkal kapcsolatban?
Szeretettel várjuk a jelentkezését elérhetőségeink valamelyikén!
Elérhetőségek

Válasszon, Foglaljon időpontot online!

Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. 
Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram