Medilum Egészségközpont - Debrecen
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Medilum Egészségközpont - Debrecen
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Ezúton értesítjük kedves vendégeinket, hogy Egészségközpontukban az orrot és szájat eltakaró maszk használata továbbra is kötelező!

Gyakori kérdések

A technológia végül Svájcból indult világhódító útjára. A fényterápiás eszköz korábbi változatai egyes testrészeken voltak alkalmazhatóak (pl. sebek, sérülések, bőrproblémák kezelése). Ezen eszközök hatása alapján megállapították, hogy a rendszer jótékony hatással van a szervezet oxigénellátására és fokozza a vérkeringést. Az ezen eredmények és tapasztalatok alapján kifejlesztett polarizáltfény-ágy már a teljes szervezetre egységes hatást gyakorol. A biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez (például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesébe, a belső elválasztású mirigyekbe stb.) és segíti azok működését.

Hogyan történik a kezelés?

Ha Ön először érkezik hozzánk, egy kezelési tájékoztatót kell kitöltenie. Ezt követően minden kezelés előtt és után megmérjük a vérnyomását. A fényágyba ajánlott minél kevesebb ruhában befeküdni, hogy a polarizált fény minél nagyobb felületen érje a testet.

Ételallergiám van. Segíthet rajtam a fényágy?

Az eddigi tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy a rendszeres fénykezeléseknek köszönhetően javult az állapotuk, érdemes a debreceni Sensolite-ot felkeresni, hogy a terápiára javaslatot tudjunk tenni.

Gyerekek is használhatják a fényágyat?

Igen, sőt kimondottan szokták ajánlott számukra! A fényágy már egész kicsi kortól ajánlható, Legfiatalabb vendégeink 6-7 hetes csecsemők. 1 éves kor alatt 5 perces kezeléseket ajánlunk, óvodás és kisiskolás korban (testsúly és magasság függvényében) már 10-15 percet is eltölthetnek.

Gyermekek unatkoznak majd kezelés alatt?

Dehogy! Saját játékot is lehet hozni, valamint játékaink, könyveink, gyermekmesék és zenék vannak a repertoárunkban, hogy a legkisebbek is remekül érezzék magukat. Ráadásul testvérrel, vagy szülővel is be lehet együtt feküdni ? ennek még plusz költsége sincsen.

Ha a fémékszerek allergiás tüneteket okoznak nálam, akkor érdemes kipróbálnom ezt a terápiát?

A kontaktallergiás páciensek közül többen arról számoltak be, hogy a kúra végén újra viselt ékszerek nem váltottak ki irritációt, allergiás tünet nem jelentkezet náluk. Érdemes egy kúrát felvenni és szükség esetén fenntartó kezelésekkel megtartani az elért kedvező állapotot.

Nem árt a szemnek az erős fény?

Ez a fajta fény teljesen ártalmatlan a szemre. Gyerekek nyitott szemmel játszanak benne, felnőttek csukott szemmel pihennek, de a fényágy mellett található védőszemüveg is.

Mindegy, mely napszakban fekszem be a fényágyba?

Azt tapasztaltuk, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia energizáló hatásának köszönhetően van olyan páciensünk, aki késői (18-19 óra utáni) kezelés esetén nehezebben alszik el, mások viszont akármikor befekhetnek, alvásuk minősége nem romlik, éppen ellenkezőleg, inkább javul!

Mire figyeljek a terápia alatt?

Igyon sok folyadékot, csökkentse vagy hagyja el a koffeintartalmú szerek bevitelét (kávé, tea, energiaital), figyelje, hogy mely napszakban legideálisabb Önnek a kezelés felvétele (reggel, délelőtt, délutáni vagy esti órákban) és próbáljon relaxálni a kezelés időtartama alatt!

Mit fogok érezni a terápia során?

Nagyon kellemes, ellazult állapotba kerül a vendég, bizonyos esetekben egyéntől függően – azonnali hatást válthat ki (pl. csillapíthatja a fejfájást és egyéb fájdalmakat, enyhítheti a nátha és egyéb felső légúti megbetegedések tüneteit stb.)

Mikor nem használhatom a fényágyat?

Amennyiben Önnél lázas állapot (>38 °C) áll fenn; ha kezeletlen magas vérnyomása van; ha a helyszínen 160/100 Hgmm feletti vérnyomást mérünk; bipoláris betegség mániás szakaszában; epilepsziával; terhesség első trimeszterében; folyamatban lévő kemoterápiás kezelés aktív szakaszában; szisztémás immunszupresszív kezelés során; fényérzékenyítő gyógyszerek szedése.

Igaz, hogy a sportsérülések gyógyulási idejét megfelezhetem, ha rendszeresen igénybe veszem a kezeléseket?

A rendszeres akár naponta felvett kezelések izomsérülések, ficamok esetében is akár harmadára csökkenthetik a gyógyulási időt, törések esetében tapasztalataink alapján a csontosodás, kallusz- (csontheg) képződés felgyorsul. Az aktív sportolók teljesítménye javulhat, sérülés után hamarabb térhetnek vissza az edzésre.

Miben kell befeküdni?

Meztelenül, vagy fehérneműben. A diszkréció adott, hiszen zárható kezelőhelységeink vannak, valamint a fényágyak minden kezelés után ki vannak fertőtlenítve, tehát kizárt bármilyen fertőzés. A fertőtlenítő teljesen bőrbarát, allergiát nem okozhat.

Lehet barnulni, leégni benne?

Nem, a fényágy fényében nincs UV komponens, 100%-ban polarizált fénnyel kezeljük a vendégeinket.

Szabad ékszert viselni a gépben?

Az ékszer használata nem tilos, bár a gépek védelme érdekében célszerű levenni.

Túl lehet adagolni a polarizált fényt?

A jóból nem árt a sok, de napi egy kezelés elegendő a szervezet számára.

Bent lehet ragadni a gépben?

Nem! A gép felső részét manuálisan tudjuk lehajtani és felnyitni, a fedél pedig lehajtott állapotban sem záródik be, így semmiképp sem fordulhat elő, hogy valaki bent ragad a gépben.

Magas a vérnyomásom, ettől még használhatom a fényágyat?

Kezelt magas vérnyomás esetén minden további nélkül alkalmazható a terápia, azonban a kezeletlen magas vérnyomás ellenjavallatnak minősül.

Milyen gyakran járjak kezelésre?

Az elején hetente 3-4 alkalommal, de a terápia rendszeressége egyéntől és terápiától függ, a kúra végén szükség esetén fenntartó terápia javasolt.

Implantátumom van, azzal mehetek kezelésre?

Igen, az implantátumok nem befolyásolják a terápia eredményességét, illetve a polarizált fény sem károsít semmilyen implantátumot.

Leégtem, segíthet ezen a polarizált fény?

A fény megnyugtatja a bőrt, csökkenti a fájdalmat, elősegíti a bebarnulását, csökkenti a lehámlás veszélyét.

Kötelező a terápia elkezdése előtt az orvosi vizsgálat?

Nem kötelező, csak javasolt. Az ingyenes orvosi konzultáció bármikor igénybe vehető, az elkezdett kúrák közben is.

Le kell mosnom a sminket a fényágy használata előtt?

Csak akkor, ha nagyobb bőrfelületet érint, pl. az egész arcra, nyakra felvitt alapozót érdemes lemosni az eredményesebb kezelés érdekében. Ennek elvégzéséhez minden kezelőben arclemosót biztosítunk.

Kismama vagyok, nekem is ajánlott a fényágy?

Amennyiben Ön még várandós, úgy a terápiát csak a második és harmadik trimeszterben javasoljuk, de mindenképpen konzultáljon előtte kezelőorvosával! Újszülöttel már a baba második hetes korától bátran használhatják a fényágyat, de a baba legfeljebb 5 percet tölthet a fényágyban.

Műtéti beavatkozást követően lehet alkalmazni a kezeléseket?

Igen, hiszen a polarizált fénytől a sebgyógyulása felgyorsulhat, a páciens erőnléte fokozódhat, fájdalmai jelentősen csökkenhetnek.

Mennyi idő elteltével érezhetek javulást a bőrömön?

A SENSOLITE fényágy használatától eredményt csak akkor lehet várni, ha vendégünk kúraszerűen veszi igénybe a terápiát, tehát a rendszerességre nagy hangsúlyt fektetünk. Vannak, akik nagyon gyorsan reagálnak a polarizáltfény-terápiára, másoknál több kezelés szükséges, hogy a javulás elkezdődjön. A SENSOLITE Debrecen szakasszisztensei személyre szabott javaslatot fognak tenni, de általánosságban elmondható, hogy legalább 10-12 kezelést célszerű felvenni.

Daganatos megbetegedéses esetén használható a fényágy?

Daganatos betegségek esetén a daganatra való hatást illetően nincsenek tapasztalataink a polarizáltfény-terápiában. Az eddigi visszajelzések elsősorban az onkológiai kezelések mellékhatásainak csökkentésében jelentkező pozitív hatásokat támasztják alá, minden esetben a kezelések kiegészítő terápiájaként és kizárólag a citosztatikus kezelések közötti pihenő időszakban alkalmazzuk. Pozitív visszajelzéseink vannak a betegektől életminőségük javítása és a citosztatikus terápiák mellékhatásainak csökkentése tekintetében.

Van mellékhatása a polarizáltfény-terápiának?

A SENSOLITE fényágy nagy előnye, hogy fájdalommentesen és beavatkozás nélkül fejti ki jótékony, gyógyító hatásait. Nem gyakori mellékhatás (1-10%) az alvásigény csökkenése, az elalvás későbbre tolódása, valamint a fejfájás (főként elégtelen mennyiségű folyadékbevitel esetén). Ritka mellékhatás (0,1-1%) egyes egészségügyi panaszok.

Nem fogok fázni?

Minden kezelőegységben kellemes hőmérsékletet biztosítunk évszaktól függetlenül. Az átlagos hőmérséklet 26 °C.

Pacemakerem van, ettől még használhatom a SENSOLITE-ot?

Igen, a pacemakerrel minden további nélkül alkalmazhatja a terápiát.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdések merültek fel önben a szolgáltatásainkkal kapcsolatban?
Szeretettel várjuk a jelentkezését elérhetőségeink valamelyikén!
Elérhetőségek

Válasszon, Foglaljon időpontot online!

Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. 
Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram