Medilum Egészségközpont - Debrecen
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Medilum Egészségközpont - Debrecen
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Hétfő  Péntek: 08:00 – 16:00
előzetes egyeztetés: 16:00  19:00
Szombat: 08:00  12:00
előzetes egyeztetés:12:00  14:00
Vasárnap: zárva
Ezúton értesítjük kedves vendégeinket, hogy Egészségközpontukban az orrot és szájat eltakaró maszk használata továbbra is kötelező!

Sportsérülések

Törés, részleges vagy teljes szalagszakadás vagy izomszakadás esetében mindig bevérzés kíséri a sérülést, ennek mielőbbi felszívódása érdekében az első héten 4-5 kezelést kapnak a sérültek. A gyakori kezelésszám eredményeként 1 hét után szinte teljesen eltűnik a duzzanat, ami a gyógyulásban döntő! A sérült egy hétig úgynevezett gipszsínt kap, és utána zárják, körkörösítik a rögzítést. Nem mindegy, hogy ez a gipsz mennyire illeszkedik a tört testrészhez. A páciensek elmondása szerint egy hét után, mikor újra látták a tört végtagjukat, kívülről szinte teljesen eredeti állapotban voltak. A körkörösítés után hetente kétszer jöttek, majd a gipsz levétele után két hétig 3, majd hetente 2 alkalommal.
Térdszalagplasztika varratszedése után érkezett két mankóval egy fiatalember, aki az első héten 4 kezelést vett, majd az azt követő hetekben 3-3, majd pedig 2-2 kezelést kapott. Tolmácsolta gyógytornásza véleményt, akinek volt viszonyítási alapja, mert együtt tornáztatta azt a két beteget, akik életkorban és fizikai állapotban is hasonlóak voltak. Ugyanazon a napon operálták őket és a fényterápiában részesülő fiatalember a különböző szakaszokban 50-60%-kal gyorsabban haladt társánál.

Baleset után nemcsak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés keríti hatalmába: Mi fog történni? Meddig tart a felépülés? Mi vár még rám? Élsportoló esetén egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

Csonttörés fénykezelése esetén fenntartó csomag javasolt a gipsz levétele után a gyógytorna időszaka alatt, így könnyebbél válik a mozgás, sokkal könnyebben mozdulnak az ízületek, szalagok, jó eséllyel elkerülhető minden olyan szövődmény, amely a gipsz levétele után bekövetkezhet. A rehabilitáció időszaka jelentősen lerövidíthető. Pácienseink arról számoltak be, hogy a csonttörések során jelentkező fájdalom érzetük a kezelések hatására jelentősen csökkent. A csonttörés bekövetkeztéhez képest a lehető leghamarabb érdemes elkezdeni a SENSOLITE kezeléseket. A gipszelt végtaggal is érdemes a fényágyba feküdni, ugyanis a polarizált fény jótékony, serkentő hatásai, köszönhetően az egész test kezelésének a gipsz alá is eljutnak. Ez a hatás elősegíti és gyorsítja a csontosodási folyamatot.
Amennyiben más egészségügyi problémája nincsen a páciensnek, a tapasztalatok alapján a SENSOLITE kezelések csökkenthetik a csontosodás időtartamát. Ha az orvos a szokásos 6-8 héten belül mégsem távolítja el a gipszet, ez az előny a gipsz levétele után fog jelentkezni, mert a rehabilitáció folyamata sokkal egyszerűbb, problémamentesebb és gyorsabb lesz. A többhetes rehabilitáció hossza a felére is csökkenhet. Érdemes a kezelést ajánlásunk szerint a teljes rehabilitációs időszak során igénybe venni. A gipszlevétel időpontjáig legalább heti 3 alkalommal, utána heti 2 kezelés a rehabilitáció időtartama alatt.
Foglaljon időpontot!
IDŐPONTFOGLALÁS
A technológia végül Svájcból indult világhódító útjára. A fényterápiás eszköz korábbi változatai egyes testrészeken voltak alkalmazhatóak (pl. sebek, sérülések, bőrproblémák kezelése). Ezen eszközök hatása alapján megállapították, hogy a rendszer jótékony hatással van a szervezet oxigénellátására és fokozza a vérkeringést. Az ezen eredmények és tapasztalatok alapján kifejlesztett polarizáltfény-ágy már a teljes szervezetre egységes hatást gyakorol. A biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez (például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesébe, a belső elválasztású mirigyekbe stb.) és segíti azok működését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdések merültek fel önben a szolgáltatásainkkal kapcsolatban?
Szeretettel várjuk a jelentkezését elérhetőségeink valamelyikén!
Elérhetőségek

Válasszon, Foglaljon időpontot online!

Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. 
Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram