IDŐPONTFOGLALÁS

LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

Egyparaméteres vizsgálatok – D-vitamin

A D-vitamin egyrészről vitamin, mert az előanyaga az étellel (külső forrásból) kerül be a szervezetbe, másrészről pedig hormonként is tekinthetünk rá, mert a bőrben UV-sugárzás hatására, majd a vesében alakul át a biológiailag aktív formává, a D2- és D3-vitaminná, melyek hormonszerű hatásokat fejtenek ki a sejtekben. A D-vitamin segíti a kalcium és a foszfát bélből történő felszívódását és azok csontokba való beépülését, tehát szükséges az egészséges csontanyagcseréhez. Hiányában gyermekkorban angolkór (rachitisz), felnőttkorban csontlágyulás (oszteomalácia) alakul ki. Az utóbbi időben felfedezték a D-vitaminnak az immunrendszer működésében betöltött jelentős szerepét, ezért az egészséges immunvédekezés fenntartása miatt is fontos a vitamin megfelelő szinten tartása.

Kinek és mikor ajánljuk a D-vitamin-szint mérését?

A szervezet D-vitamin-raktárainak megfelelő szinten tartása egész évben fontos, azonban a napsütéses órák kisebb száma miatt a téli hónapokban kiemelt figyelmet kell fordítani erre. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretne meggyőződni a szervezete D-vitamin-ellátottságáról, vagy aki szeretné a D-vitamin-pótlásának hatásosságát ellenőrizni.

Milyen gyakran érdemes D-vitamin-szintet mérni?

D-vitamin-hiány okán alkalmazott vitaminpótló terápia során kb. 3 hónap után érdemes ellenőrizni a terápia hatékonyságát, illetve ahogyan a kezelőorvosa javasolja.

Hogyan történik a mintavétel?

A mintavétel vénás vérvétellel történik könyökhajlati vénából.

Hogyan készüljön a mintavételre?

Erre a vizsgálatra nem szükséges éhgyomorra érkeznie, azonban vérvétel előtt bőséges víz fogyasztása javasolt. Ha ön szed D-vitamin-készítményt vagy olyan multivitamint, amelyben van D-vitamin, a vizsgálat napján a vérvétel előtt azt ki kell hagynia.

Mennyi idő alatt készül el az eredmény és hogyan kapja meg?

Az eredmény 1–3 munkanap alatt készül el.
Amennyiben az adminisztráció során megadja e-mail-címét, az eredményt titkosított formában elektronikusan küldjük. Ha személyesen szeretné átvenni a leletét, azt leghamarabb a lelet kiállítását követő munkanapon 13:00 és 15:00 között teheti meg.

Hogyan és mikorra tud időpontot foglalni erre a vizsgálatra?

Háromféleképpen tud időpontot foglalni:
Ezt a vizsgálatot minden hétköznap 08:00 és 16:00 között végezzük.

A kért vizsgálato(ka)t a vérvevő/adminisztrátor kollégával a helyszínen fogják egyeztetni.

Mennyibe kerül a vizsgálat?

7 420 Ft 5 900 Ft
(Az ár tartalmazza a vizsgált paraméterek árát és a mintavételi díjat is.)
Az online időpontfoglaló rendszerben a Laboratóriumi diagnosztika (vérvétel, széklet-, vizeletvizsgálat) szolgáltatásra kattintva tud időpontot foglalni.
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
[email protected]

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram