IDŐPONTFOGLALÁS

LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

Egyparaméteres vizsgálatok – PSA

A prosztata rosszindulatú daganata a férfiak egyik leggyakoribb daganattípusa. A prosztatarák szűrése általánosságban két részből áll:
vérvizsgálatból
fizikális vizsgálatból vagy ultrahangvizsgálatból
Az utóbbit urológus szakorvos végzi. A laboratóriumi vizsgálat vérvizsgálattal történik, amely során mérjük a prosztata által termelt fehérje, a PSA (prosztataspecifikus antigén) szintjét. A vér PSA-szintje emelkedhet jóindulatú prosztatamegnagyobbodásban (BPH: benignus prosztatahiperplázia), prosztatagyulladásban vagy a prosztata rosszindulatú daganatában. Rendelőnkben a vérvizsgálat végezhető el, amelynek az eredményével felkeresheti urológus szakorvosát. Ha önnek emelkedett a PSA-szintje, fontos, hogy ne halogassa urológusa felkeresését, probléma esetén a leghamarabbi cselekvés vezet a legjobb eredményhez.

Kinek ajánljuk a PSA vizsgálatát?

Vizelési nehézségekkel küzdő férfiaknak bármely életkorban, illetve panaszmentes, 40 év feletti férfiaknak szűrés céljából, illetve akinek kezelőorvosa ezt a vizsgálatot javasolja.

Milyen gyakran érdemes a prosztata laboratóriumi vizsgálatát elvégezni?

A prosztatarákszűrést (fizikális vizsgálat + laboratóriumi vizsgálat) 40 év feletti férfiaknak ajánlott évente elvégeztetni, illetve ahogyan kezelőorvosa javasolja.

Mennyi idő alatt készül el az eredmény és hogyan kapja meg?

Az eredmény 1–3 munkanap alatt készül el. Amennyiben az adminisztráció során megadja e-mail-címét, az eredményt titkosított formában elektronikusan küldjük. Ha személyesen szeretné átvenni a leletét, azt leghamarabb a lelet kiállítását követő munkanapon 13:00 és 15:00 között teheti meg.

Hogyan készüljön a mintavételre?

Erre a vizsgálatra nem szükséges éhgyomorra érkeznie, azonban vérvétel előtt bőséges víz fogyasztása javasolt. A PSA-szintet befolyásolhatják a prosztatát érő mechanikai ingerek. Ilyen például az urológus által végzett prosztatavizsgálat vagy a prosztatát érő mechanikai behatásokkal járó szexuális szokások. Ezért ezek a vizsgálat előtti 2–3 napban kerülendők.

Hogyan történik a mintavétel?

A mintavétel vénás vérvétellel történik könyökhajlati vénából.

Hogyan és mikorra tud időpontot foglalni erre a vizsgálatra?

Háromféleképpen tud időpontot foglalni:
Ezt a vizsgálatot minden hétköznap 08:00 és 16:00 között végezzük.

A kért vizsgálato(ka)t a vérvevő/adminisztrátor kollégával a helyszínen fogják egyeztetni.

Mennyibe kerül a vizsgálat?

5 770 Ft 4 500 Ft
Az online időpontfoglaló rendszerben a Laboratóriumi diagnosztika (vérvétel, széklet-, vizeletvizsgálat) szolgáltatásra kattintva tud időpontot foglalni.
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
[email protected]

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram