Partnereink:
Partnereink:
Medilum Egészségközpont - Debrecen

FIZIKAI TERÁPIÁK

Mi a Sensolite?

Sensolite sejtműködést regeneráló polarizáltfény-terápiás rendszer

A Sensolite a teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás orvostechnikai eszköz, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható.

A fényterápiás kezelés a régióban egyedülálló egészségügyi szolgáltatás, melynek alapja egy olyan orvostechnikai eszköz, amely a gyógyítás számos területén alkalmazható. A technológia alapja a polarizált fény kibocsátására alkalmas fényforrás. A polarizált fény 1 cm-re behatolva a bőrbe eléri a kapilláris erekben keringő vért. A teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás ággyal (polarizáltfény-ágy) mobilizálni lehet a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekezőmechanizmusait. Tapasztalataink szerint a terápia hatására a szervezetben öngyógyító folyamatok indulnak be, így a szervezet hatékonyan tud fellépni egyes egészségügyi panaszokkal szemben.

A 80-as évek elején Fenyő Márta fizikus és kutatócsoportja fedezte fel, hogy a polarizált fény minden biológiai rendszeren stimulációs hatást fejt ki, mely serkenti a szervezet védelmi és öngyógyító képességét.
A technológia végül Svájcból indult világhódító útjára. A fényterápiás eszköz korábbi változatai egyes testrészeken voltak alkalmazhatóak (pl. sebek, sérülések, bőrproblémák kezelése). Ezen eszközök hatása alapján megállapították, hogy a rendszer jótékony hatással van a szervezet oxigénellátására és fokozza a vérkeringést. Az ezen eredmények és tapasztalatok alapján kifejlesztett polarizált fényágy már a teljes szervezetre egységes hatást gyakorol. A biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez (például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesébe, a belső elválasztású mirigyekbe stb.) és segíti azok működését.

A SENSOLITE polarizáltfény-terápiás eszköz az Egészségügyi Minisztérium (Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának) pozítiv szakmai-etikai véleményével rendelkezik. A SENSOLITE az Európai Unióban hivatalosan bejegyzett orvostechnikai eszköz. A polarizálfény-terápia hatékonysága különböző betegségek kezelésében nemcsak tapasztalati eredményeken alapul, hanem a hagyományos orvoslásban tudományosan igazolt, tanúsítvánnyal elismert evidencia.
Az eljárás nem alternatív gyógymód, hanem klinikai vizsgálatokkal, tudományos kutatásokkal igazolt hatásosságú terápiás módszer. Alkalmazásával eredményesebb lehet a gyógyítás, hiszen jól kiegészíti és növeli a modern orvoslásban alkalmazott kezelések hatékonyságát. Használatával elősegíthető és felgyorsítható számos betegség gyógyítása, a betegek felépülése.

Jelentős szerepe van a betegségek megelőzésében is. A létfontosságú szervek számára hatékonyabb működést, az egészséges szervezetben jobb fizikai és szellemi erőnlétet, ellenálló képességet biztosít. A polarizált fény szelektíven és kedvezően hat az immunrendszer működésére, ezért csökkenti a gyulladást, illetve kedvezően befolyásolja a sebgyógyulást.

Műtétek után hatása kettős: egyrészt gyorsítja a sebek gyógyulását, másrészt javítja a betegek általános állapotát, erőnlétét. Gyorsan csökkenti a fájdalomérzetet és ennek köszönhetően a mozgásban való korlátozottság gyorsabban szűnik. Rövidebb idő alatt lehet eredményesebb a mozgás- és fizikoterápia. Ilyen módon fontos szerepe van a mozgásszervi betegségek gyógyításában.

Jelentős gyógyító hatását írták le különböző sebészeti, kézsebészeti, traumatológiai beavatkozások után is, ahol a betegeknél fájdalom csökkenését és érzékelési zavarok javulását érték el, és gyorsabb sebgyógyulást eredményezett a kezelés. Közismert a fény antidepresszáns hatása, így jó eredménnyel alkalmazható depresszióban és a stresszben.

A mindennapi alkalmazás során szerzett tapasztalatok

A teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény-terápia nagyon jó hatásúnak bizonyult csonttörés röntgennel igazolt átépülésében, rheumatoid artritisz fellángoló fázisában, a klinikai tünetek és a fájdalom csökkentésében, vírusos és bakteriális fertőzések lezajlásának időbeli meggyorsításában, pszoriázis és ekcéma fellángoló fázisának csillapításában, elhúzódó lábszárfekély gyógyításában, ínhüvelygyulladás gyógyulási időtartamának csökkentésében.

Gyermekkorban a kezelés biztonsággal alkalmazható már újszülött kortól. A betegség minél korábbi szakaszában kezdjük a kezelést, az annál hatásosabb lesz (izomtónus-eloszlási zavar, vissza-visszatérő fertőzések, allergia). Eredményesen kezelhetők a kisgyermekek közösségbe történő beszoktatásának idején a fertőzések elkerülésében, azok gyógyításában. A visszajáró kisbetegek kedvelik, szívesen jönnek és örömmel fekszenek be a fényt adó “óriás kagylóba“. Az igazán kicsik akár szülőkkel vagy nagyobb testvérekkel együtt, egyszerre is gyógyulhatnak nálunk.

Az eddig említetteken túl, a teljesség igénye nélkül a következő kórképekben javasolt

Bőrgyógyászat

atópiás dermatitisz, ekcéma, acne conglobata, acne vulgaris, sebek, égési sérülések gyógyulása, hegek felszívódása, hajhullás

Allergológia

szénanátha, asztma, étel- és egyéb allergiák

Endokrinológia

menzeszzavarok, dismenorrhea, hypothyreosis, klimax okozta panaszok

Neurológia

rehabilitáció, migrén

Onkológia

a kemoterápiás időszakok kivételével
Kiváló eredményeink vannak egészséges egyének vagy aktív sportolók fizikai és szellemi erőnlétének javításában és sportsérüléseik diagnosztikus eszközökkel bizonyított és követett a gyógyításában is.

Foglaljon időpontot Sensolite kezelésünkre

IDŐPONTFOGLALÁS

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről és az aktuális kedvezményekről!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hozzájárulás*

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hozzájárulás*

Válasszon egy szabad időpontot!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben.
Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. 
Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócós kertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk.  Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
IDŐPONTFOGLALÁS
envelopemap-markersmartphonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram