IDŐPONTFOGLALÁS

KEZELÉSEK

CO2-lézeres esztétikai bőrkezelés 

Az öregedés természetes folyamat, ami látható változásokat idéz elő a bőrön. A finomabb mimikai és a mélyebb statikus ráncok legkésőbb 30 éves kor után jelentkeznek, később pedig fokozatosan állandósulnak.

Ennek az okát a bőr kötőszöveti változásai idézik elő. Az öregedéssel ugyanis csökken a szövetek kollagén- és rugalmasrost-tartalma, illetve hidratáltsága, azaz kevesebb vizet tudnak megtartani, mint fiatalon.

A kialakuló vagy már kialakult ráncokkal kezdetben krémekkel és egyéb kozmetikai eljárásokkal vehetjük fel a harcot. Tartós megoldást azonban csak azok a módszerek nyújtanak, amelyek képesek megváltoztatni a bőr szerkezetét.

Ilyen hatékony alternatívát kínál a BISON frakcionált CO2-lézeres esztétikai bőrkezelés is!

A hidratáló- és ránctalanítókrémek a bőr vízkötő képességének növelésére szolgálnak, míg a retinolt tartalmazó készítmények a felhám megújulását serkentik. A minőségi kozmetikumokkal fiatalkorban jó eredmények érhetők el, de 40–50 éves kor felett már hatékonyabb megoldásra lesz szükség.

Milyen esetekben javasolt a frakcionált CO2-lézeres kezelés?

A CO2-lézeres kezelés fokozza a bőr kollagéntermelését. Alkalmazása ezért olyan esetekben javasolt, amikor a bőrproblémákat már csak a szövetek szerkezeti átépülésének serkentésével lehet elérni. Hatása a következő esetekben eredményes:
Bőrfiatalítás: 
A bőr simábbá, feszesebbé és rugalmasabbá válik, aminek hatására a finomabb ráncok eltűnnek, a mélyebbek pedig elhalványulnak.

Hegkezelés: 
A már kialakult striák, illetve az aknéból, műtétből vagy balesetből származó hegek mérsékelhetők, akár teljesen el is tüntethetők.
Tág pórusok kezelése: 
Összehúzhatók a mitesszerek által okozott tág pórusok, amivel a bőr egységesebb és simább megjelenésű lesz.

A kezelés menete

A kezelést megelőző konzultáció

Az első CO2-lézeres kezelést minden esetben bőrgyógyászati állapotfelmérés előzi meg. A konzultáción a szakorvos összeállítja a páciens kezelési tervét is. Ha ezt követően 1 hónapon belül megtörténik a beavatkozás, a konzultáció költségét* jóváírjuk a kezelés árából.

Állapotfelmérésre azért van szükség, hogy mindenki személyre szabott, célzott kezelést kaphasson. A paraméterek meghatározásakor fontos a kórtörténethez igazítani az érzéstelenítést, illetve a kezelőlézer beállításait (energiasűrűség, impulzusszám, fókuszáltság, pontsűrűség stb.), de az időpont-egyeztetés is ezen a konzultáción történik.

*A konzultáció díja megegyezik a bőrgyógyászati első szakorvosi vizsgálati díjjal: 25 000 Ft.

A kezelés

A lézeres kezelésről alapvetően négy fontos dolgot kell tudnia a páciensnek:
A folyamat az érzéstelenítéssel indul  (60 perc, LiPri [25 mg/g lidokain, 25 mg/g prilokain], lidokaintartalmú [50 mg/g] kenőcs);
majd az érintett bőrfelület fertőtlenítésével folytatódik.
Ezt követi a lézeres kezelés, amelynek időtartama a  felszín méretétől függ.
Végül azonnali utókezelésre kerül sor (jégzselés hűtés; kb. 30 perc).

A kezelés utáni kontrollvizsgálat

A kontrollvizsgálatra a kezelést követő 7. napon kerül sor. Amennyiben a páciens a kezeléshez kapcsolódó panaszokat, súlyosabb bőrreakciókat és egyéb kellemetlenségeket tapasztal, a kontrollvizsgálatra előbb is sor kerülhet.
Gyakran ismételt kérdések a frakcionált CO2-lézeres kezelésről

Hogyan készüljünk a kezelésre?

A kezelést megelőző

– négy hétben tilos a napozás, valamint a szolárium és a szauna használata;
– két hétben az aszpirin, valamint a különféle gyógynövényalapú készítmények – különösen a Ginkgo biloba kivonatának – szedése;
– hat órában kozmetikumok alkalmazása a kezelt területen.

Az fentieken túl a kezelésre fontos jól hidratált állapotban érkezni, így már 24 órával előtte gondoskodni a bőséges folyadékfogyasztásról. Ajánlott továbbá feltölteni a szervezetet minden olyan vitaminnal és ásványi anyaggal (C-vitamin, cink, szelén), amelyek a bőr regenerációjához szükségesek.


Mennyi ideig tart a kezelés?

A lézeres kezelés időtartama mindig a felület méretétől függ. A teljes arc kezelése például 20–30 percig tart, azonban minden esetben számolni kell egy 60 perces érzéstelenítő előkezeléssel, valamint egy nagyjából 20–30 perces jégzselés hűtéssel végzett utókezeléssel. A teljes időtartam így 2–2,5 óra is lehet.


Hány kezelésre lesz szükség a kívánt hatás eléréséhez?

Ez minden esetben függ a pácienstől és a kezelt problémától. A finomabb ráncok, a kisebb bőrhibák vagy a tág pórusok gyakran már egyetlen kezelés után halványulnak, esetenként teljesen el is tűnnek.

A mélyebb ráncoknál vagy a súlyos aknés hegeknél azonban több alkalomra lehet szükség, de a bőr állapotának függvényében is legfeljebb három kezelés indokolt.


Milyen hosszú a gyógyulási fázis?

A kezelést követő gyógyulási időszak átlagosan 7–10 napig tart. Az utókezelés minden esetben speciális krémmel történik, amit a bőrgyógyász biztosít a páciensnek.
A gyógyulási fázis során kerülni kell a dohányzást – az ugyanis gátolja a bőr regenerációs folyamatait –, valamint 4 héten át a közvetlen napsugárzást, illetve a szolárium és a szauna használatát.

A kezelést követő 4 hétben, a napsugárzásnak kitettségtől függetlenül (beltéren is!, felhős időben is!), érdemes fényvédő krémet, lehetőleg 50 faktorosat használni a kezelt területen, ezzel a legkisebbre csökkentjük a pigmentációs zavarok kialakulásának esélyét.

A teljes gyógyulást követően a kezelés ismételhető!


Milyen mellékhatásokkal és szövődményekkel járhat a kezelés?

Közvetlenül a kezelést követően gyakori mellékhatás az érintett felület érzékenysége, kipirosodása, égő érzése.

A kezelés utáni első 10 napban gyakori a bőr intenzív hámlása, vizenyősödése, viszketése, varasodása, illetve pirossága. Hosszabb távú mellékhatások, illetve szövődmények nagyon ritka esetben jelentkeznek, és jellemzően kimerülnek a hipo-, valamint hiperpigmentációban, ami kivédhető a kíméletesebb beállításokkal végzet kezeléssel és a kezelés utáni időszakban sebgyógyulást segítő, illetve fényvédő krém használatával.


Mikor ellenjavallt a kezelés?

A lézeres kezelés alkalmazása nem ajánlott a következő esetekben:

– terhesség vagy szoptatás
– fényérzékenyítő hatású vagy izotretionin hatóanyag-tartalmú gyógyszer szedése
– fotoszenzitív epilepsziára való hajlam
– melanóma vagy gyanús anyajegy a bőrön
– a kezelés helyén fennálló bármilyen aktív fertőzés
– lázas állapot
– keloidképződésre (túlburjánzó hegesedésre) fokozottan hajlamos bőr
– fokozott UV-sugárzás (napozás, szoláriumozás) a kezelést megelőző 4 hétben
– élete során korábban bármikor, gyulladáscsökkentő céllal végzett aranykezelés (chrysoterápia, auroterápia)
– véralvadásgátló vagy immunrendszert gyengítő kezelés
– az egész testet érintő bőrbetegség, illetve olyan (a bőrt is érintő) betegség, mint a diabétesz, a veseelégtelenség, a vérzési rendellenesség, valamilyen súlyos, szív-ér rendszeri probléma vagy autoimmun betegség

A frakcionált CO2-lézeres kezelés működése
A CO2-lézer az úgynevezett ablatív1 lézerek csoportjába tartozik. Az ablatív lézer ugyanolyan hatékonyan alkalmazható sebészi felhasználásra – például szövetek vágására –, mint esztétikai beavatkozásokhoz.
A kezelés során 10 600 nanométer hullámhosszúságú lézerfény éri a bőrt. Ezt a fényt a szövetekben található víz nyeli el, amitől a kezelt bőrrészlet minden rétege felmelegszik – a másodperc törtrésze alatt 60–70 Celsius-fokra.
A lézerfény hatására a bőrfelszínre merőlegesen tűszúráshoz hasonló mikrosérülések keletkeznek. Ezek az alig 100 mikrométer átmérőjű sebek szabad szemmel alig láthatók, ellenben fontos szerepet játszanak a kezelés sikerében.
 
 
1 abláció (orv.): valamely, általában kóros vagy nemkívánatos szövetrészlet, vagy szöveti működés
sebészi (leggyakrabban termikus úton, azaz hőhatással történő) eltávolítása, kiiktatása

 

A kézi kezelőegység egyszerre mindössze 2 × 2 centiméternyi bőrterületet tud lefedni. A beállítások függvényében egy ekkora terület kezelése maximum 1–3 másodpercet vesz igénybe. Ezt követően újabb bőrterületre irányítható a kezelőfej.

Miután a bőrt lézerfény érte, a sebgyógyulási folyamat részeként elkezdődik a kollagénrostok pontszerű felhalmozódása. Ezek a pontok olyan aprók és annyira sűrűn helyezkednek el, hogy a gyógyulási folyamat végére egyenletes, sima bőrfelületet eredményeznek.

A lézerkezelés után a bőrnek a víz- és kollagéntartalma egyaránt megnövekszik. Emiatt a ráncok feltöltődnek, enyhébb esetekben teljesen eltűnnek, miközben a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik.
Összességében egy bőrfiatalító hatás alakul ki, ami két fázisban jelentkezik. Az első azonnal érezhető, a hőhatás következtében kialakuló szövetzsugorodás miatt jön létre.

Ez a gyógyulási folyamat során lassan elmúlik, de ezzel párhuzamosan a bőrben termelődő kollagénrostok hatására kialakul a tartós, hosszú távú eredmény.

Kapcsolódó orvosaink

DR. GONDA ANDREA

bőrgyógyász, klinikai onkológus

Mennyibe kerül a CO2-lézeres esztétikai bőrkezelés?

Foglaljon időpontot az EunSung™ ClearLight 
tartós szőrtelenítés kezelésünkre!

12 000 Ft-tól
IDŐPONTFOGLALÁS

Arckezelés

120 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Arc- és nyakkezelés

150 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Stria- és hegkezelés
1 db 5 × 5 cm-es terület 

30 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS

Minden további megkezdett 5 × 5 cm-es terület: 10.000 Ft
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
INFO@MEDILUM.HU

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram