IDŐPONTFOGLALÁS

KEZELÉSEK

Tartós hónalji izzadásgátlás

Ha a hónalji verejtékmirigyek túlműködnek, akkor hónalji túlzott izzadásról, szakkifejezéssel axilláris hiperhidrózisról beszélünk. Ez az állapot veszélytelen, azonban tünetei a mindennapokban rengeteg kellemetlenséget okoznak az érintetteknek.

A Medilum Egészségközpontban ezt a túlzott izzadással járó állapotot A típusú botulinumtoxin- (Botox®) injekcióval kezeljük, minek következtében a páciens 4–12 hónapra megszabadulhat a kórosan fokozott izzadás kellemetlen tüneteitől

Hogyan működik a botulinumtoxin az izzadásgátlásban?

A Botox®-injekció egy egyszerű és hatékony, sebészeti beavatkozást nem igénylő, akár 12 hónapig tartó megoldást ad a hónalji hiperhidrózisra. A botulinumtoxin blokkolja a vegetatív idegvégződések és a verejtékmirigyek közti ingerületátvitelt, ezáltal megszünteti a verejtékezést közvetlenül kiváltó ingereket.

A kezelés hatása fokozatosan jelentkezik és fokozatosan múlik. A hatás a kezelés utáni 14. napon éri el maximumát, és innentől kezdve – alkattól függően – 4–12 hónapig tart. Az eljárást leggyakrabban 16 hetente lehet megismételni – szükség, illetve igény esetén korlátlan alkalommal.

A páciensnek nem kell attól tartania, hogy szervezete hozzászokik a Botox®-injekcióhoz, a botulinumtoxin hatásának elmúlásával a verejtékmirigyek az eredeti (kezelés előtti) működésükhöz térnek vissza.

Hogyan kell készülni a kezelésre, illetve az első találkozásra az orvossal?

Az eljárás gyors, és már az első konzultáció alkalmával elvégezhető. 

Éppen ezért megkérjük pácienseinket, hogy már az első konzultációra úgy érkezzenek, hogy a kezelés elvégezhető legyen:                                                                              

Kérjük, hónalját szőrtelenítse, borotválja le!
Kérjük, a látogatást megelőző 24 órában ne használjon dezodort vagy egyéb izzadásgátló készítményt (ez ugyanis akadályozná, hogy az orvos megfelelően beazonosíthassa a probléma helyét az alább leírt Minor-teszt segítségével)!

Hogyan zajlik a megelőző konzultáció és a kezelés?

Kórelőzmény áttekintése

A kezelést megelőzően a kezelőorvos kikérdezi a pácienst a kórelőzmény tekintetében, hogy a hónalji túlzott izzadás hátterében meghúzódó kóros folyamatokat (pl. hormonális problémák vagy egyéb belgyógyászati betegségek) ki lehessen zárni.  

Minor-teszt (fájdalommentes bőrteszt a túlzott izzadásra hajlamos terület pontos meghatározásához)

Amennyiben a páciens nem jódérzékeny, úgy a kezelőorvos elvégzi az ún. Minor-tesztet, amely lényege a túlzottan izzadó területek pontos meghatározása. A teszt során a kezelőorvos a hónalj tájék bőrét borostyánsárga jódoldattal keni be, majd az oldat megszáradása után a területre keményítőport szór. Amikor megindul az izzadás, a jód és a keményítő feloldódik, és a túlzott izzadásnak megfelelő területen lilásra színezi a bőrt – ezzel az orvos pontos képet kap arról, hogy hol kell alkalmazni a Botox®-injekciót a legjobb hatás érdekében. 

A Minor-teszt eredményéről fotódokumentáció készül, így egy esetleges kontrollvizsgálat során a teszt ismétlésével összehasonlíthatóvá válik a kezelés előtti és utáni állapot.

A kezelés menete

A kezelés kb. 10 percet vesz igénybe, az előzetes konzultációval és a Minor-teszttel együtt a páciens összesen 30-40 percet tölt a rendelőben.

A tájék bőrének megtisztítása, bőrfertőtlenítés
A kezelendő területen az orvos kijelöli – a kezelendő terület nagyságától függően – az összesen 10–20 db, egymástól 1-2 cm távolságra eső injekciózási pontot.
A meghatározott pontoknak megfelelően a kezelőorvos a lehető legvékonyabb injekciós tűvel hónaljanként összesen 50 Allergan-egység onabotulinumtoxinA-t (Botox®) fecskendez a bőrbe. (A kezelés közben minden szúráskor enyhe, tolerálható mértékű, szúnyogcsípéshez hasonló fájdalmat lehet érezni.)

Mire kell figyelni a kezelés után?

A kezelés után egy napig a kezelt területet nem érheti víz, illetve a páciens nem használhat dezodort. 24 óra után a megszokott napi rutin folytatható mind tisztálkodás, mind dezodorhasználat tekintetében. 

Milyen anyag kerül befecskendezésre pontosan?

A kezelés során alkalmazott hatóanyag a Botox® 100 Allergan nevű gyógyszerben található onabotulinumtoxinA (A típusú botulinumtoxin). A hatóanyagot a kezelőorvos megfelelő körültekintéssel végzett eljárás keretében, injekció formájában juttatja a kezelendő területre. 

Vannak mellékhatásai a Botox®-injekciós kezelésnek?

A kezelés nagyon biztonságos, leginkább enyhe, átmeneti, a szúrásoknak megfelelően helyi mellékhatások fordulhatnak elő: helyi enyhe fájdalom (az injekciózás helyén), gyulladás, fonákérzés, érzésgyengeség, nyomásérzékenység, duzzanat, bőrpír, helyi fertőzés, vérzés, véraláfutás.


Ellenjavallatok:
bármely A típusú botulinumtoxinnal szembeni túlérzékenység
a kezelendő terület(ek)en fennálló fertőzés
állapotosság
szoptatás
18 év alatti életkor

Mennyibe kerül a túlzott hónalji izzadás Botox®-injekciós kezelése?

Mennyibe kerül a kezelés?

140 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
INFO@MEDILUM.HU

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram