IDŐPONTFOGLALÁS

LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

ALEX multiplex allergiavizsgálat

A Medilum Egészségközpontban lehetőség van ALEX multiplex allergiavizsgálatra.

Az ALEX allergiavizsgálat egyetlen vérvételből nemcsak a lehetséges allergének kivonatát teszteli (pl. pollen, macskaszőr), hanem azoknak molekuláris komponenseit is, így összesen 295 allergén tesztje fut le egyetlen vérvételből, egyetlen elemzés során.

Ezzel a páciens szempontjából egyszerűsített, kényelmesebb megoldást nyújt, illetve gyorsabb és pontosabb eredményt ad, mint a többlépcsős, szintén IgE (azaz immunglobulin E) ellenanyag-kimutatáson alapuló vizsgálatok.

Az ALEX multiplex allergiateszt előnyei

Egyetlen vérvizsgálattal az alábbi kérdésekre/problémákra kapunk megoldást:
1. Össz. IgE (azaz immunglobulin E) ellenanyagszintet vizsgál Ebből kiderül, hogy van-e allergiás reakció, azaz van-e az allergiát okozó IgE ellenanyagok szintjében kóros emelkedés. 2. Specifikus IgE ellenanyagszintet is vizsgál Számos étel- (nutritív), légúti (inhalatív) és egyéb allergénre specifikus IgE ellenanyagszintet mér, amely eredmények alapján már azonosítható az allergiás panaszokat okozó allergén (pl. tojás, nyírfapollen, poratka stb.). 3. Molekuláris allergiavizsgálatokat is tartalmaz A molekuláris, más néven komponens alapú allergiavizsgálat pontosítja, hogy az egyes allergiák a páciens életében milyen életmódbeli következményekkel járnak. 

A molekuláris vizsgálattal eldönthetővé válik, hogy
a panaszokat okozó allergén hőstabil vagy hőérzékeny, azaz hogy egy adott ételallergént sült vagy főtt formában fogyaszthat-e a beteg, vagy mindenképp kerülnie kell azt.
az adott allergénnel való találkozás milyen súlyosságú allergiás reakciót fog kiváltani (egyes ételallergének bizonyos összetevői “csak” torokviszketést okoznak, míg mások súlyos, életet veszélyeztető anafilaxiás reakciót váltanak ki).
fennáll-e keresztallergia esete.

Amennyiben a teszt eredménye indokolja, allergén-immunterápia is tervezhetővé válik.


4. Kizárja az álpozitív eredményeket

Az ALEX multiplex allergiateszt kiemelkedően pontos eredményt ad az ún. CCD-blokkolásnak köszönhetően.                                                                                                        

Mit jelent a CCD-blokkolás, miért fontos?

CCD-k (cross-reactive carbohydrate determinants, magyarul keresztreaktív szénhidrát determinánsok) számos allergénmolekula felszínén jelen vannak. Allergiát nem okoznak, viszont a szervezet specifikus IgE szintjét emelhetik, ezzel a laboratóriumi leletben allergia látszatát keltve. Ebből adódik, hogy ha a CCD-ket leválasztjuk az allergénről, kizárjuk az ebből adódó álpozitív eredmények lehetőségét.


A 295 tesztelt allergén részletes listája.

A panel összetétele

Hogyan zajlik a vizsgálat, kell-e készülni rá?

A páciens egy egyszerű vérvételen esik át. A vérvétel bármely napszakban elvégezhető, akár délután is, nem kell éhgyomorra érkezni.

Javasoljuk, hogy a vérvétel előtt fogyasszon sok folyadékot (lehetőleg szénsavmentes vizet), hogy a mintavétel minél gördülékenyebben menjen. A kezelés napján kerülje a zsíros, nehéz ételeket, inkább könnyebb, soványabb ételeket fogyasszon!

Mi történik a vizsgálat után, mikor várható eredmény?

A vérminták vizsgálatát partnerünk – egyben az ALEX magyarországi forgalmazója –, a PrimaLab végzi. Az eredmény legfeljebb 2 héten belül elkészül, majd a leletet feltöltjük az EESzT rendszerébe, valamint e-mailben is elküldjük pácienseinknek.

Mennyibe kerül az ALEX multiplex allergiavizsgálat?

Mennyibe kerül a vizsgálat?

85 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
[email protected]

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram