IDŐPONTFOGLALÁS

SZAKRENDELÉSEK

Csecsemő- és gyermekgyógyászat

A gyermekgyógyász végigkíséri a gyermek testi és lelki fejlődését a születéstől kezdve egészen a felnőtté válásig. Gondoskodik az akut betegségek ellátásáról, a krónikus gondozásról, a védőoltások beadásáról és figyelmeztet a szűrővizsgálatokra.

A gyermekgyógyászat minden esetben csapatmunka. Elengedhetetlen, hogy az orvos, a gyermek és a szülő között egy olyan bizalmi együttműködés alakuljon ki, ami nélkül a megfelelő minőségű gyógyítás és gyógyulás elképzelhetetlen.

Ezért is fontos a vizsgálat során a barátságos, családias légkör, valamint az életkorhoz igazodó kommunikáció. Ezzel oldható a gyermek szorongása, míg a szülők bevonásával könnyebben megvalósul a vizsgálat, a diagnózis és a terápiás döntés egyaránt az érintettek teljes tájékoztatásával történik.

A gyermekkor leggyakoribb betegségei

A szülők ezekkel a panaszokkal fordulnak leggyakrabban gyermekorvoshoz:
A csecsemők esetében a szülők a legtöbbször olyan általános problémákkal keresnek fel orvost, mint a hasfájás, a táplálkozási zavarok, de az első megfázás és lázas állapot esetén is hamar kérnek szakszerű segítséget. A nagyobb gyermekeknél a leggyakoribb betegségek általában fül-orr-gégészeti panaszok, azaz főként felső légúti megbetegedések. Ilyen a nátha, a köhögés és a hörghurut, amelyek többségét jellemzően vírus okozza.

Fontos azonban még a legenyhébb esetekben is felkeresni egy gyermekgyógyászt, amikor hőemelkedéssel vagy lázzal járó állapotról van szó, mert a szakember könnyedén felismeri, ha a gyógyulás vagy a súlyosabb szövődmények megelőzése érdekében szakorvosi kezelésre van szükség.

Sok más egyéb mellett egyre gyakoribb problémát okoz a gyermekkori allergia is. Már-már népbetegségnek számít a legkisebbek körében, ezért sokszor keresnek fel ilyen panaszokkal gyermekgyógyászt a szülők, aki a megfelelő helyre irányítja a pácienst.

Ezen felül az asztma, a mozgásszervi panaszok, a gyakori fejfájás vagy tinédzserkorban a hormonális változás miatt kialakuló bőrproblémák esetén is sokszor kérnek segítséget a szülők.

A csecsemő- és gyermekgyógyászati vizsgálat menete

A csecsemő- és gyermekgyógyászati vizsgálat minden esetben az anamnézis, azaz a kórtörténet megismerésével indul. Az esettől és vezető tünetektől függően a szakorvosnak fontos ismernie az előzményeket,
a terhességi és az újszülöttkori eseményeket,
idősebb gyermeknél a későbbi problémákat,
a családi betegségeket,
a kapott védőoltásokat,
valamint minden olyan panaszt, amely a diagnózishoz szükséges lehet.
Ezek részletes áttekintését követően kerülhet sor a fizikális vizsgálatra. Részeként felmérésre kerül

a testsúly,
a testhosszúság, -magasság,
a testtömegindex,
a haj, a fogak és a bőr állapota,
valamint meghatározzák a percentilis értékeket is.
A szakorvosnak tisztában kell lennie olyan tényezőkkel, mint a gyermek napirendje, táplálkozási és alvási szokásai. Az orvos a szülőkkel, és a gyermekkel – életkorának megfelelő szintű bevonásával – minden, egészségügyileg fontos kérdést átbeszél.

Ezek alapján állítható fel a diagnózis, és tervezhető meg a terápia. Gyakran elengedhetetlen a társszakmákkal való konzultáció, illetve más szakorvosi (például fül-orr-gégészeti, ortopédiai vagy gasztroenterológiai) vizsgálat.

A tünetek és az esetleges leletek összegzését, illetve alapos kiértékelését követően kerülhet majd sor a különféle terápiák meghatározására. Ezek átbeszélése jellemzően a szülőkkel közösen történik, de nagyobb gyermekek esetén az ő bevonásuk is szükséges.

Amennyiben más szakág bevonására nem került sor, az esetleges kontrollvizsgálatokat szintén a csecsemő- és gyermekgyógyászati rendelésen végzik el.

Kapcsolódó orvosaink

Dr. Bélteki Boglárka a Medilum Egészségközpontban

DR. BÉLTEKI BOGLÁRKA

gyermekgyógyász
belteki.boglarka@medilum.hu

Mennyibe kerül a csecsemő- és gyermekgyógyászati vizsgálat?

Első szakorvosi vizsgálat 

25 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Kontrollvizsgálat 

(ugyanazon panasszal 1 hónapon belül)
15 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
INFO@MEDILUM.HU

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram