IDŐPONTFOGLALÁS

szakrendelések

Tüdőgyógyászati, allergológiai szakrendelés

Milyen betegségek kezelésével foglalkozik a tüdőgyógyász?

A tüdőgyógyászat, vagyis a pulmonológia a légzőszervrendszer megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. Az allergiás kórképek mellett a légzőrendszer akut és krónikus betegségeinek, valamint a tüdő rosszindulatú daganatainak kivizsgálása és kezelése is a tüdőgyógyász szakterületébe tartozik.

A kórelőzmények és a panaszok ismeretében az általános, szakorvosi kivizsgálás mellett kiegészítő vizsgálatok is szükségessé válhatnak. A szakorvosi vizsgálat – szükség esetén – magába foglalja a vényírást, illetve a szakorvosi javaslat írását is. Amennyiben a beteg ugyanazzal a panasszal az első vizsgálathoz viszonyított 3 hónapon belül kontrollvizsgálatra érkezik, kedvezményes kontrollvizsgálati díjszabást biztosítunk számára.

Milyen panaszok kivizsgálásában és kezelésében segíthet a tüdőgyógyász?

köhögés
nehézlégzés
légúti allergiás tünetek 
(orrfolyás, szem-, orr-, torokviszketés, tüsszögés)
heveny vagy idült mellkasi fájdalom

Milyen vizsgálatokat végez el a tüdőgyógyász?

A kórelőzmények megismerése után az alábbi vizsgálatok elvégzésére kerül sor:
fizikális vizsgálat

légzésfunkciós vizsgálat

alkarbőrön végzett légúti allergiateszt (prick teszt)
Tüdőgyógyászati panaszok kezelésében használatosak olyan gyógyszeradagoló eszközök, melyek működtetése betanítást, gyakorlást igényel – ilyenek például az inhalátorok vagy a porbelégző eszközök. A szakrendelés keretein belül szükség esetén ezeknek betanítása is megtörténik, amihez a betegek saját gyakorlóeszközt kapnak.

Kiknek javasolt tüdőgyógyászhoz fordulni?

A tüdőgyógyászati szakrendelést felnőttek és 14 évnél idősebb gyermekek egyaránt felkereshetik panaszaikkal vagy szűrővizsgálat céljából.

Mennyibe kerül a tüdőgyógyászati vizsgálat?

Első szakorvosi vizsgálat

25 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.

Kontrollvizsgálat

(3 hónapon belül ugyanazon panasszal)
15 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS
Az időpontfoglaló felületet a Medio biztosítja. A gombra kattintva a szolgáltató felületére átnavigálva foglalhatja le a kiválasztott időpontot.
Részt venne egy tüdőgyógyászati szűrővizsgálaton? Szeretné kideríteni, hogy mi állhat a tapasztalt tünetek hátterében? Kikérné egy szakember véleményét? Forduljon bizalommal a Medilum Egészségközpont tüdőgyógyász, allergológus szakorvosához: Dr. Csontos Zoltánhoz ([email protected]) !
Szakmai partnereink:
06 52 998 485
[email protected]

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
[email protected]

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2023 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram