IDŐPONTFOGLALÁS

Magán-röntgenvizsgálat Debrecenben? A Medilumban akár még ma sorra kerülhet.

2024.06.17.

Magánröntgent Debrecenben is találhat – többek között nálunk, a Medilumban. Amennyiben egészségközpontunkban végezteti el a röntgenvizsgálatot, az elkészült leletet már 72 órán belül, sürgősségi felár ellenében pedig 3 órán belül megkapja. Foglaljon időpontot a Medilumba, Debrecenbe, a Tócóskert térre!

Gyors, kényelmes és magas szakmai színvonalú egészségügyi ellátást keres Debrecen városában? A Medilumban mindent megteszünk pácienseink kényelméért, így a számos szakorvosi vizsgálat mellett különböző laboratóriumi vizsgálatok, ultrahangvizsgálat és röntgenvizsgálat elvégzésére is van lehetőség Tócóskert téri egészségközpontunkban. 

Ebben a cikkben bemutatjuk a magánegészségügyi keretek közt végzett röntgenvizsgálat előnyeit, majd sorra vesszük, hogy hogyan néz ki a röntgendiagnosztika teljes folyamata – az orvosi vizsgálatkérő lap beszerzésétől a lelet kiadásáig (letölthető vizsgálatkérő lap röntgenvizsgálathoz).

Miért érdemes a debreceni Medilum Egészségközpont magán-röntgenvizsgálatát választani?

Gyorsabb időpontfoglalás: elkerülhetők a hosszú várólisták

A Medilumban már akár aznap sorra kerülhet. Nincs más dolga, mint az Ön számára legmegfelelőbb időpontot kiválasztani az elérhető időpontok közül – online időpontfoglaló rendszerünkben nyugodtan, sürgetés nélkül tekintheti és gondolhatja át, mely nap és napszak lenne a legalkalmasabb a röntgendiagnosztika elvégzésére. 

Fontos! Kérjük, vegye figyelembe, hogy röntgenvizsgálat kizárólag orvos által aláírt, orvosi pecséttel ellátott szöveges vizsgálatkérő megléte esetén végezhető. Kérjük, hogy ennek beszerzéséről mindenképpen gondoskodjon – amennyiben kényelmesebb Önnek, innen letöltheti az erre a célra elérhető vizsgálatkérő lapunkat, amelyet kezelőorvosának csak ki kell töltenie, aláírnia és lepecsételnie.

Pontos képet adó, digitális röntgentechnológia várja

A digitális röntgenfelvétel pontosabb képalkotást és diagnosztikát, valamint precízebb utánkövetést tesz lehetővé, mint a kevéssé naprakész, analóg változat. Kezelőorvosa így pontosabb képet kaphat állapotáról, nagyobb magabiztossággal rendelhet el kezelést vagy további vizsgálatokat. A kezelés és a gyógyulás szempontjából tehát – természetesen a kezelőorvos szakértelme mellett – a jó minőségű röntgenkép kulcsfontosságú tényező.

Magán röntgen Debrecenben

Milyen testtájak röntgenvizsgálatát végezzük?

Egészségközpontunkban bármely régió vizsgálata elvégezhető. A leggyakrabban kért vizsgálatok a következő régiókat érintik: koponya, gerinc, végtagok, kis- és nagyízületek.

Kontrasztanyagos vizsgálatra, valamint akut traumás esetek (friss sérülések) diagnosztikájára  egészségközpontunkban nincs lehetőség. Amennyiben friss sérülése van, keresse fel a Debreceni Egyetem, Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Ortopédiai és Traumatológiai Klinikáját.

Hogyan zajlik a magán-röntgenvizsgálat Debrecenben, a Medilumban?

Fölmerül a kérdés, hogy hogyan néz ki a pontos folyamat, ha úgy döntünk, hogy magánröntgent szeretnénk igénybe venni Debrecenben, a Medilumban.

  1. Orvosi vizsgálatkérő beszerzése

Ahogy azt már föntebb is említettük, a páciensnek minden esetben rendelkeznie kell egy orvos által írt és orvosi pecséttel ellátott vizsgálatkérővel (letölthető vizsgálatkérő lap röntgenvizsgálathoz).

A vizsgálat kérése szerepelhet ambuláns lapon, külön vizsgálatkérő lapon, vagy a közegészségügyből ismert orvosi beutalón is. A lényeg, hogy a vizsgálatkérő dokumentumon szereplő személyes adatok alapján a beteg legyen azonosítható (legalább név, születési idő, TAJ-szám) és a dokumentum legyen orvosi pecséttel, aláírással hitelesítve, illetve legyen egyértelmű, hogy pontosan milyen röntgenvizsgálatra van szükség. Ilyen dokumentum hiányában a röntgenvizsgálat – pácienseink biztonsága érdekében – nem végezhető el.

Miért van szükség vizsgálatkérőre? Habár a röntgendiagnosztika a megfelelő körülmények között végezve teljesen biztonságos, vannak kritikus tényezők (pl. terhesség), amelyek fennállása esetén többek között a vizsgálatot elrendelő orvos feladata a megfelelő körültekintéssel mérlegelni, hogy a vizsgálat biztonságosan elvégezhető-e. Ezen kívül az orvos feladata eldönteni, hogy egy adott tünetre, adott klinikai kérdés megválaszolására, adott páciensnek szükséges-e képalkotó diagnosztika – és amennyiben igen, arra mely képalkotó eljárás a legmegfelelőbb. 

  1. Magánröntgen, Debrecenben – Időpontfoglalás a Medilum Egészségközpontba

Amennyiben már rendelkezik orvosi vizsgálatkérővel, úgy a röntgenvizsgálat minden további nélkül elvégezhető. Önnek nincs más dolga, mint ellátogatni röntgenvizsgálati időpontfoglaló oldalunkra, és kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet az elérhető időpontok listájából. 

Amennyiben bármilyen előzetes kérdése van, amire a weboldalunkon nem talál választ, vagy inkább telefonon venné föl velünk a kapcsolatot időpontfoglalás céljából, természetesen erre is van lehetőség a 06 52 998 485 telefonszámon.

  1. A röntgenvizsgálat napja

A röntgenvizsgálat napján Önnek semmilyen egyéb tennivalója nincs, mint megjelenni a Medilum Egészségközpontban Debrecenben, a Tócóskert tér 1. szám alatt az előzetesen kiválasztott időpontban. 

Amennyiben még nem járt nálunk, kérjük, az elvégzendő betegfelvételi adminisztráció miatt érkezzen 10–15 perccel a vizsgálati időpont előtt.

  1. A magán-röntgenvizsgálat menete a Medilumban

A vizsgálat semmilyen előkészületet nem igényel a páciens részéről. Önnek nem lesz más feladata, mint követni a vizsgálatot végző asszisztens utasításait – így garantáljuk a vizsgálat biztonságosságát, valamint a röntgenfelvétel megfelelő minőségét. Maga a röntgenvizsgálat semmilyen fájdalommal nem jár, és várhatóan néhány percet vesz igénybe. 

  1. A magánröntgen költségtérítése

A Medilum Egészségközpontban a röntgenvizsgálat testtájanként 10.000 forintba kerül. Szükség esetén, ugyanarról a testtájról minden további felvétel további 5.000 forint, a sürgősségi felár pedig további 10.000 forint. Amennyiben igényli, további 3.000 forint ellenében a röntgenfelvételt pendrájv adathordozón is a rendelkezésére bocsátjuk (az adathordozó eszközt minden esetben a Medilum Egészségközpont biztosítja).

A vizsgálat önköltséges, amelyet több módon is kiegyenlíthet: készpénzzel, bankkártyával, egészségpénztári kártyával, vagy magánegészségügyi biztosítással (ez esetben a költségeket magánegészségügyi biztosítója fedezi). Az egészségpénztárral vagy magánegészségügyi biztosítással történő fizetésről bővebb információt itt talál – amennyiben további kérdése van, telefonon is fölteheti azokat.

  1. A röntgenvizsgálat után

A vizsgálat után Ön minden további kitétel nélkül folytathatja a napját. A leletet rendesen 72 órán belül e-mailben küldjük a páciens vagy törvényes képviselője által megadott e-mail-címre. Sürgősségi felár ellenében 3 órán belül megkaphatja leletét.

Ettől az eljárástól van mód eltérni is, amennyiben igényli:

  • kérhet sürgősségi leletezést (a vizsgálattól számítot 3 órán belüli leletküldés).
  • kérheti, hogy elkészült leletét papír formátumban is megkaphassa egészségközpontunkban – ezen igényét, kérjük, jelezze a betegfelvétel során a recepción.
  1. Mi a teendő, ha megkapta a röntgenleletet?

Mivel a röntgenvizsgálat kizárólag kezelőorvosi kérésre végezhető el, ezért a legkézenfekvőbb a vizsgálatot kérő orvoshoz visszatérni a lelet elkészülte után. 

A röntgenlelet értelmezése orvosi kompetencia, így a továbbiakban szükséges vizsgálatokról és kezelésekről a leletet elemző orvossal tud majd konzultálni.

Amennyiben a röntgendiagnosztikát nem a Medilum valamely szakrendelésén kérvényezték, de ön mégis szeretné, ha a lelet kiértékelését és a további teendőket a Medilum szakorvosa végezze, úgy recepciós kollégáink készséggel segítenek kiválasztani a megfelelő szakrendelést, szakorvost. 

Feliratkozás hírlevélre

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

VÁLASSZON SZABAD IDŐPONTOT!

Magánrendelés Debrecen legnépesebb városrészén, a Tócóskertben. Minden páciensünket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Tekintse meg online naptárunkat, és foglalja le a szabad helyek valamelyikét!
Időpontfoglalás

ELÉRHETŐSÉGEK

4031 DEBRECEN, TÓCÓSKERT TÉR 1.
06 52 998 485
INFO@MEDILUM.HU

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ – PÉNTEK: 08:00 – 16:00
ELŐZETES EGYEZTETÉS: 16:00 – 19:00 
SZOMBAT: ZÁRVA
VASÁRNAP: ZÁRVA
adatkezelési nyiltakozatcookie tájékoztató
Copyright © 2024 MEDILUM – Minden jog fenntartva!
készítette
chevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram